Οδηγός βήμα προς βήμα για το Pictalk Buddy Pro
Το Pictalk Buddy διατίθεται με «Πληρώστε όσο μπορείτε», ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε χωρίς κανένα κόστος, με τον δικό σας ρυθμό.
Όταν υποστηρίζετε πολλά άτομα, η δημιουργία και η διαχείριση περιεχομένου (προγράμματα, καθοδηγούμενες ακολουθίες, σημειωματάρια) απαιτεί χρόνο και ενέργεια. Γι' αυτό αναπτύξαμε τις λειτουργίες Pro: σας επιτρέπουν να αναπτύξετε το Pictalk Buddy ομαλά σε ολόκληρο τον οργανισμό σας, ως ομάδα, χωρίς να ξεκινάτε από την αρχή για κάθε άτομο που υποστηρίζετε.
Για να τις αποκτήσετε, αρκεί να εγγραφείτε στην ένωση Pictalk, με συνδρομή Pro για φορείς. Το ποσό της συνδρομής εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που θα χρησιμοποιούν το Pictalk Buddy στον οργανισμό σας.
Η συνδρομή σας βοηθά άμεσα να χρηματοδοτήσουμε το έργο και να διατηρήσουμε την εφαρμογή προσβάσιμη σε όλες τις οικογένειες.
Υπενθυμίσεις για το Pictalk Buddy Pro
- Η Pictalk παρέχει μόνο πρόσβαση στις εφαρμογές, όχι υλικό (tablet, ρολόι κ.λπ.).
- Το Pictalk Buddy σε συνδεδεμένα ρολόγια διατίθεται σε WearOS 3+. Δείτε εδώ τη λίστα συσκευών.
- Όλα τα μέλη της ομάδας σας επωφελούνται αυτόματα από τις λειτουργίες Premium, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης μέσω συνδεδεμένου ρολογιού.
Τι σας επιτρέπει να κάνετε το Pictalk Buddy Pro
Το Pictalk Buddy Pro σας επιτρέπει να:
- Δημιουργείτε και διαχειρίζεστε ατομικά προφίλ για κάθε άτομο που υποστηρίζετε
- Μοιράζεστε περιεχόμενο (προγράμματα, καθοδηγούμενες ακολουθίες, σημειωματάρια) ανάμεσα στα μέλη της ομάδας σας
- Δίνετε πρόσβαση σε οικογένειες και φροντιστές χωρίς επιπλέον κόστος
- Χρησιμοποιείτε το Pictalk Buddy σε συνδεδεμένα ρολόγια για όλους στην ομάδα
Ενεργοποίηση της συνδρομής Pictalk Buddy Pro
- Κλείστε μια συνάντηση με την ομάδα μας μέσω του συνδέσμου κράτησης (διαθέσιμος στο pictalk.org).
- Κατά τη διάρκεια του βιντεοραντεβού, ρυθμίζουμε μαζί την πρόσβασή σας και ενεργοποιούμε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα.
- Μόλις ενεργοποιηθεί η δοκιμαστική περίοδος ή υπογραφεί η σύμβασή σας, το σήμα Pro και ο αριθμός των συμπεριλαμβανόμενων προφίλ εμφανίζονται αυτόματα στην εφαρμογή.
Ρύθμιση
Δημιουργία ομάδας
Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Pictalk Buddy
Στις ρυθμίσεις, επιλέξτε «My groups» (Οι ομάδες μου)
Πατήστε «Create +» (Δημιουργία +) και δώστε ένα όνομα στην ομάδα σας.
Για να δημιουργήσετε προφίλ για ένα νεαρό άτομο που υποστηρίζετε
- Προσθέστε το στην ομάδα ως «Profile» (Προφίλ)
- Μόλις οι γονείς του σάς δώσουν τη διεύθυνση email, συνδέστε το «Profile» με αυτή τη διεύθυνση email.
- Το νεαρό άτομο μπορεί να χρησιμοποιεί τον ίδιο λογαριασμό ακόμη και αφού φύγει από τον οργανισμό
Επιλέξτε την ομάδα που μόλις δημιουργήσατε.
Πατήστε «Add +» (Προσθήκη +) για να προσθέσετε ένα νεαρό άτομο
Πατήστε «Create a member» (Δημιουργία μέλους)
Αυτό το νέο προφίλ συνδέεται προς το παρόν μόνο με τον λογαριασμό σας.
Συμπληρώστε τα στοιχεία (το μικρό όνομα είναι υποχρεωτικό) και πατήστε «Create» (Δημιουργία)
Το νεαρό άτομο αποκτά αυτόματα ένα νέο πρόγραμμα. Από εδώ και πέρα μπορείτε να προσθέτετε εκδηλώσεις, ακολουθίες, σημειωματάρια.
Μόλις οι γονείς/κηδεμόνες του σάς δώσουν το email, πατήστε «Create an account» (Δημιουργία λογαριασμού)
Συμπληρώστε το email του νεαρού ατόμου και δημιουργήστε έναν προσωρινό κωδικό πρόσβασης.
Θα αλλάξει κατά την πρώτη σύνδεση. Πατήστε «Confirm» (Επιβεβαίωση).
Οι γονείς του νεαρού ατόμου μπορούν να συνδεθούν με το email και τον κωδικό πρόσβασης.
Για να προσθέσετε έναν συνεργάτη ή ένα νεαρό άτομο με υπάρχοντα λογαριασμό
Επιλέξτε την ομάδα που μόλις δημιουργήσατε.
Πατήστε «Add +» για να προσκαλέσετε έναν εκπαιδευτικό ή επαγγελματία.
Επιλέξτε «Email invitation» (Πρόσκληση με email).
Εισαγάγετε τη διεύθυνση email του.
Πατήστε «Profile» για ένα νεαρό άτομο
Πατήστε «Collaborator» (Συνεργάτης) για έναν εκπαιδευτικό ή επαγγελματία
Ζητήστε πλήρη πρόσβαση
Για λόγους απορρήτου, μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα σε αυτόν τον λογαριασμό.
Το άτομο που προσκαλείται πρέπει να ελέγξει το email πρόσκλησης (και να το αποδεχτεί).
Μόλις το άτομο δημιουργήσει τον λογαριασμό του με την ίδια διεύθυνση email, εμφανίζεται στην ομάδα.
Ο εκπαιδευτικός ή το νεαρό άτομο μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στους πόρους της ομάδας
Καθημερινή χρήση
Δημιουργία προγράμματος για ένα νεαρό άτομο
Όταν δημιουργείτε μια εκδήλωση, επιλέξτε το σωστό πρόγραμμα
Ως συνεργάτης (ή διαχειριστής), μπορείτε εύκολα να περνάτε από το ένα άτομο στο άλλο για να διαχειριστείτε το πρόγραμμά του.
Δημιουργία καθοδηγούμενης ακολουθίας για ένα νεαρό άτομο
Όταν δημιουργείτε μια ακολουθία, επιλέξτε τον σωστό παραλήπτη
Δημιουργία κοινόχρηστου σημειωματαρίου
Όταν δημιουργείτε ένα σημειωματάριο, επιλέξτε τον σωστό παραλήπτη.
Για τα κοινόχρηστα σημειωματάρια:
Οι αναρτήσεις των συνεργατών (εκπαιδευτικών, επαγγελματιών κ.λπ.) είναι ορατές σε όλους. Τα προφίλ (οικογένειες) μπορούν να κάνουν «like» και να σχολιάζουν τις αναρτήσεις.
Οι αναρτήσεις των προφίλ είναι ορατές μόνο στα ίδια και στους συνεργάτες (λειτουργία σημειωματαρίου που εξασφαλίζει την εμπιστευτικότητα).
Δημιουργία κοινόχρηστου λεξιλογίου
Όταν δημιουργείτε ένα λεξιλόγιο, επιλέξτε τον σωστό παραλήπτη.
Το λεξιλόγιο που δημιουργείτε θα είναι προσβάσιμο σε όλα τα μέλη της ομάδας. Οι συνεργάτες μπορούν να προσθέτουν, να επεξεργάζονται και να διαγράφουν περιεχόμενο. Τα προφίλ μπορούν μόνο να βλέπουν το περιεχόμενο.
Πρόσβαση σε ένα προφίλ
Αφαίρεση ενός μέλους
Για να αφαιρέσετε ένα μέλος από την ομάδα, μεταβείτε στο προφίλ του και πατήστε «Remove» (Αφαίρεση).
Τι αλλάζει για το άτομο που αφαιρείται:
- Χάνει την πρόσβαση στο περιεχόμενο που μοιράζεται η ομάδα (προγράμματα, ακολουθίες, σημειωματάρια που δημιούργησε ο οργανισμός)
Τι δεν αλλάζει:
- Διατηρεί τον λογαριασμό του και όλο το προσωπικό του περιεχόμενο
- Μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά το Pictalk Buddy με δωρεάν πρόσβαση
- Θα του προτείνονται περιστασιακά αιτήματα δωρεάς για τη στήριξη του έργου, χωρίς υποχρέωση
Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ένα νεαρό άτομο φεύγει από τον οργανισμό: ο λογαριασμός του το ακολουθεί, με όλο το ιστορικό και τα οπτικά του σημεία αναφοράς. Δεν υπάρχει καμία διακοπή στη χρήση της εφαρμογής.
Συχνές ερωτήσεις
Τι είναι ένα προφίλ;
Ένα προφίλ είναι ένας λογαριασμός χρήστη που δημιουργείται για ένα άτομο με αναπηρία ή ειδικές ανάγκες.
Πώς καθορίζεται η τιμολόγηση;
Κατά την έναρξη της συνδρομής, επιλέγετε τον αριθμό των ατόμων που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα «Pro».
Πρέπει να πληρώνουν οι γονείς;
Όχι, η συνδρομή Pro σας καλύπτει τη χρήση από την οικογένεια και τους φροντιστές, και δεν θα λαμβάνουν αιτήματα δωρεάς.
Τι συμβαίνει αν διαγράψω ένα άτομο από την ομάδα;
Το άτομο αυτό θα κρατήσει το προσωπικό του περιεχόμενο και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά την εφαρμογή. Θα χάσει όμως την πρόσβαση στο περιεχόμενο της ομάδας.
Μπορώ να μοιραστώ περιεχόμενο με τους γονείς ενός νεαρού ατόμου;
Ναι. Μόλις συνδέσετε το προφίλ ενός νεαρού ατόμου με την προσωπική του διεύθυνση email, οι γονείς του μπορούν να συνδεθούν με αυτόν τον λογαριασμό και να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που δημιουργήσατε γι' αυτό.
Περιλαμβάνεται το συνδεδεμένο ρολόι στη συνδρομή Pro;
Το Pictalk Buddy Watch περιλαμβάνεται για όλους. Το υλικό (ρολόι, tablet) είναι ευθύνη του οργανισμού ή της οικογένειας.
Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε ερώτηση, επικοινωνήστε μαζί μας στο alex@pictalk.org